Saltstraumen

Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannsstraum (33 km sør for Bodø sentrum), oppstår hver 6. time ved at vannmasser (saltvann) på nær 400 mill m3 passerer i en hastighet på opp til 20 knop gjennom det 3 km lange og 150 m brede sundet mellom Saltenfjorden og Skjerstadfjorden. Samtidig dannes straumvirvler (kjeler) som kan bli opp til 10 m i diameter med en dybde på 4-5 meter.

Tidevannstabell som forklarer når Saltstraumen er på sitt sterkeste fås ved henvendelse til turistinformasjonen. Saltstraumen er et verdenskjent fiskeeldorado for havfiske med rike forekomster av bl.a sei, torsk, steinbit og kveite. Sei er spesialiteten, og verdens største sei tatt på stang (22,7 kg) er fisket i Saltstraumen. Rekordseien er utstilt i Saltstraumen Opplevelsessenter. Et opphold i Saltstraumen byr på en rekke aktiviteter og opplevelser. Dersom du ønsker å fiske, kan du enten fiske fra land eller gå ut med båt. Det er flotte muligheter for fjellvandring, bl. a. til de vakre Børvasstindene, og du kan vandre langs fornminnestier hvor bosettinger opptil 10.000 år gamle er funnet.

Av servicetilbud og severdigheter finner du hotell med restaurant/kafeteria, campingplasser med hytter, rorbuer, leiligheter, caravan, bobil- og teltplasser, utleie av fiskeutstyr, småbåter og båtplass, opplevelsessenter, kunstgalleri, lokalmuseum, husflidsutsalg, kaféer, puber, forminnestier, turstier, rasteplasser, grillplasser, dagligvarebutikker, bensinstasjon m.m. Bildet viser en av strømhvirvlene som dannes når vannmassene presse igjen det smale sundet som utgjør Saltstraumen. Båten vi ser tilhører et firma som kjører dykker-/sightseeingturer i Saltstraumen.

Vi kjører sightseeingturer hit. Kontakt oss for pris/bestilling.

Linker:Tuvsjyen.        Saltstraumen Fiskecamp